Genel

Microsoft 70-410 Sınavı – Installing and Configuring Windows Server 2012

Selam Arkadaşlar,

Bugün öyle bakınırken aklıma biraz rahatlamak için yazı yazmak istedim. Kendime konu ararken de Microsoft’un 70-410 numaralı ” Installing and Configuring Windows Server 2012 ” sınavı aklıma geldi.

Günlük muhakkak takip ettiğim Çözümpark Ailesinde Sertifikalar ile ilgili geniş bir yazı yayınlandı. Buraya tıklayarak ilgili kaynağa erişebilirsiniz.

Fakat ben bu yazıda bu sertifikaya nasıl hazırlandım ondan bahsedeceğim.

Öncelikle sertifika için kaydınızı ” Personvue ” sitesinden yapıyorsunuz. Buraya kayıt olduktan sonra kendinize yakın bir noktada ” sınav merkezi ” seçerek uygun olan saatte yerinizi ayirtip geleneksel yöntemlerin dışında çalışma moduna geçiş yapıyoruz.

Sınav ücreti öncelikle kupon yoksa 75€ . Kredi kartınızdan direk çekerek işlemi bitirebilirsiniz.

İkinci adımda herkes için geçerli olmayabilir ama bu tip sınavlara öyle ders çalışayım tecrübemi konuşturayım derseniz bana göre risk almış olursunuz. Çünkü bu tip sınavlar genel manada mantik uzerine kurulmuş sınavlardır. Diğer bir deyişle size olması gerekeni tam anlamı ile anlatmanızı ister.

Örneğin ben ilk 70-411 de kalmıştım : ). Buna ikinci konuda değineceğim.

Sinava calismak icin en uygun site ” examcollection ” sitesi. Bu web sitesi aracılığı ile soru havuzlarına erişilebilir ve rahatça çalisabilirsiniz. Bununla birlikte irtibata geçerseniz cevaplar konusunda bende elimden geldigince yardımcı olurum.

Sınav 47 sorudan oluşuyor ve %70 başarı mecburiyeti var. Tahmini 32 doğru cevaba denk gelir. Istemem ama kalırsanız 2. Bir hakkiniz da mevcut. Sonrasi tekrar 75 euro : )

Sınav süreniz 2 saat ve başta size bir anket veriliyor. Bu ne deyip şaşırmayın :). Sınav bitiminde direk olarak puanı görüp neticeyi alabilirsiniz.

Sınavda en çok zorlayan bölüm çoktan seçmeli sorular. Bazı sorular 4 cevaptan oluşuyor. Örneğin size disk oluşturmayı soruyor.  Aşağıda örnek bir resim görebilirsiniz.

70-410-demo-430[1]

Bu tip sorularda en güzel ezber yöntemi formüller mesela ilk heceleri ezberleyin ve ordan aklınıza getirin.

Bir soruda network ile ilgili kısmı yaparken cevabı ……128 , …….128 olan bir soru vardı. … Olan kısımda ip ve subnet var, ben sadece 128 kısmını aklımda tutup cevabı yapıstırmıstım. Sizde bunu kendinize göre geliştirip uyarlayabilirsiniz.

70-410-demo-436[1]

Yukarıdaki örnekte ben komple ezberlemek yerine cevabı ilk harfleri gördüğümde aklıma getirmiştim. ” E – S – P ” gibi.

Sınav sisteminde kopya çekmek gibi bir durumu aklınıza getirmeyin, zaten hali hazırdaki kaynaklardan yararlanıyorsunuz ve ola ki yakalanırsanız Personvue sizi mimliyor. 1 Yıl sınava giremiyorsunuz falan filan değmez yani.

İyi bir ezber yeteneğiniz varsa 2-3 gün size yeterli, zaten aşina olduğumuz terimler olduğu için çok zorlanacağınızı sanmıyorum.

Şimdiden sınava girecek bütün arkadaşlara başarılar.

Örnek Soru – Cevap Pdf

Microsoft 70-410 – Installing and Configuring Windows Server 2012 ( 381 Soru )

Microsoft 70-410 – Installing and Configuring Windows Server 2012 ( 352 Soru )

Microsoft 70-410 – Installing and Configuring Windows Server 2012 ( 437 Soru )

Online Sınav

bparlayan

Blog sitemi boş zamanlarımda hem biraz karalamak hemde mesleki tecrübeleri paylaşmak için kullanmaktayım. Burası benim deşarj noktam. Bu paylaşımları istediğiniz gibi çoğaltabilir ve kullanabilirsiniz : ). Ufak bir teşekkür yeterli. bugra[@]bugraparlayan.com.tr adresinden iletişim kurabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı