Haberler

TROUGDays izlenimleri

28 – 29 Nisan tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi ARI-3 konferans salonunda eş zamanlı olarak 3 oturum ile 2 gün süren ORACLE’ın konuşulduğu eğitim ziyafetine tanık olma fırsatı yakaladım. Böyle güzel bir organizasyonu profesyonel bir şekilde düzenlediği için emeği geçen herkese teşekkür etmek aslında yetersiz kalıyor. Yerli ve yabancı birçok profesyoneli ücretsiz olarak dinlediğimiz bu iki günde beni en çok etkileyen konuşmaları ufak ufak anlatacağım.

Talip Öztürk hocanın ” Oracle Real Application Testing ” temalı veritabanı yükseltme tecrübeleri gerçekten harikaydı. Bu kadar heyecanlı bir anlatımı en son ” Celal Şengör ” hocayı dinlerken yaşamıştım. Talip hoca resmen Oracle ile aşk yaşıyor anlatırken hissediyor. Veritabanı yükseltme işlemi yaparken dikkat etmemiz hususları ve alacağımız önlemleri pür dikkat dinledik. Notlarımızı aldık şimdi bulduğumuz vertibanı’nı yükseltme vakti : )

Fevzi Korkutata hocanın ” Weblogic monitoring ” konusu en çok beklediğim konular arasındaydı. WSLDM ve JMX tecrübelerini dinledik, Weblogic o kadar geniş bir konu ki 45 dakika ne bize yetti ne de kendisine. Hızlı hızlı dinleyip notları alıp uygulamaya koyma vakti ki bu sunumun ardından ” Osama Mustafa ” hocanın weblogic 101 for DBA’s anlatımı bilgileri pekiştirdi. Uzun notlar var nereden başlasam bilmiyorum. wait for me weblogic

Gökhan Atıl hocanın benimde bizzat ilgilendiğim ” Cloud Control 13C ” konusu da yine 45 dakikaya yetmeyecek bir konu 45 gün falan lazım ama Gökhan hoca 45 gün nasıl tutuluribu sorunun cevabını bilmek gerekiyor. Cloud Control 13C artık bizler için hayat kurtarıcı birçok ürünü bu uygulama ile kontrol edebiliyoruz. Malum ürünü kurmak mesele değil kurduktan sonra tutarlı çalışmasını sağlamak önemli bu da bizim için ” Cloud Control 13C ” demek.

Kamran Aghayev, Kardeş ülke Azerbaycan dan gelen Kamran hoca OCM sertifikasını almış. Bunu alırken çalışma stratejisini ve faydalandığı kaynakları anlattı. O anlattıkça benim gözüm korktu gerçekten zorlu bir yol bütün beyin hücrelerini kullanıyorsun alan ve bu yola çıkan herkese başarılar. Bu arada Kamran hoca da Jui Jitsu biliyor sertifika almakta ne kadar yararı olur bilmiyorum bu sporun : )

Özgür Umut Vurgun ile Exadata’yı dinledik, Her zaman derim ” EXADATA for Everyting ” evi barkı satıp EXADATA alın. Bu makinayı ne zaman görsem heyecanlanırım. Yazılım ve donanımın tek bedende buluştuğu ender yapılardan biri. Özgür hocanın da ağzına sağlık.

Zekeriya Beşiroğlu hocanın Big Data konusu yine en çok beklediğim sunumlar arasındaydı. Hadoop ile bir süredir amatör olarak ilgileniyordum ki Bize ” Nifi ” konusunu anlattı. İnsanın ufkunu genişleten bir sunumdu. Dediği gibi ileride Big Data Analizi çok önemli bir yere sahip olacak.

Gürcan Orhan hocayı en son dinledim zaten sunumu en son sıralardaydı. ODI’ye ciddi derecede hakim, Mesleğini o kadar ciddi bir şekilde yapıyor ki etkilenmemek elde değil. Notlar elimizde tavsiyelerini kullanacağız.

Özetlemek gerekirse bu tip bir tecrübeyi yaşamak için insanlar ciddi maliyetlere katlanıyorlar. Bizlere bu imkanı sundukları için TROUG ailesine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu arada dinleme fırsatım bulduğum diğer hocalarımızın da emeğine sağlık. Aflarına sığınarak onlara da teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılar,Sevgiler.

bparlayan

Blog sitemi boş zamanlarımda hem biraz karalamak hemde mesleki tecrübeleri paylaşmak için kullanmaktayım. Burası benim deşarj noktam. Bu paylaşımları istediğiniz gibi çoğaltabilir ve kullanabilirsiniz : ). Ufak bir teşekkür yeterli. bugra[@]bugraparlayan.com.tr adresinden iletişim kurabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Kapalı